Dil Jo Thehra To Sukoon Dharka To Talatum Tha By Saima Nadeem

Dil Jo Thehra To Sukoon Dharka To Talatum Tha is a famous Urdu Poetry written by a famous poet, Saima Nadeem. You can also read more poetries of Saima Nadeem on this page of UrduPoint.

دل جو ٹھہرا تو سکوں دھڑکا تو تلاطم تھا

صاٸمہ ندیم

دل جو ٹھہرا تو سکوں دھڑکا تو تلاطم تھا

سوچ کے دریچوں سے آگے میرا دم خم تھا

یونہی نہیں پوشیدہ ہوئے فلک کے ستارے

پتھروں سے گزرا جو روشنی کا تصادم تھا

شہرِ بے پرواہ کی پروا نہ کرنی تھی مجھے

میرا جنوں تو بس بے جنوں سے متکلم تھا

لوہار کی سو سہہ کر کندن بنے تھے ہم

سنار کے لبوں پر آیا بے سبب وہ تبسم تھا

لگتا نہیں تھا پر خدا وہیں کہیں تھا ہمیشہ

قسمت نہ تھی جو سمجھے وہ ستم تھا

یونہی محبت میں جان دینے والے نہ تھے

خود غرضی میں بھلے ملا اک نمبر کم تھا

کہاں گئے وہ شعلہ فشاں ادیب و شعرا

جہاں پرانے انداز میں جدت کا ترنم تھا

نئی منزل نیا رستہ دکھانا تھا مجھے

وقت سے آگے جو چلا میں وہ معلم تھا

صاٸمہ ندیم

© UrduPoint.com

All Rights Reserved

(257) ووٹ وصول ہوئے

Dil Jo Thehra To Sukoon Dharka To Talatum Tha by Saima Nadeem - Read Saima Nadeem's best Shayari Dil Jo Thehra To Sukoon Dharka To Talatum Tha at UrduPoint. Here you can read the best poetry Dil Jo Thehra To Sukoon Dharka To Talatum Tha of Saima Nadeem. Dil Jo Thehra To Sukoon Dharka To Talatum Tha is the most famous poetry by emerging poet, Saima Nadeem. People love to read poetry by Saima Nadeem, and Dil Jo Thehra To Sukoon Dharka To Talatum Tha by Saima Nadeem is best among the poetry collection by new poet Saima Nadeem.

At UrduPoint, you can find the complete collection of Urdu Poetry of Saima Nadeem. On this page, you can read Dil Jo Thehra To Sukoon Dharka To Talatum Tha by Saima Nadeem. Dil Jo Thehra To Sukoon Dharka To Talatum Tha is the best poetry by Saima Nadeem.

Read the Saima Nadeem's best poetry Dil Jo Thehra To Sukoon Dharka To Talatum Tha here at UrduPoint; you will surely like it. Many people, who love the Urdu Shayari of the new poet Saima Nadeem, regard it as the best poetry Dil Jo Thehra To Sukoon Dharka To Talatum Tha of Saima Nadeem.

We recommend you read the most famous poetry, Dil Jo Thehra To Sukoon Dharka To Talatum Tha of emerging poet Saima Nadeem, here, you will surely love it. Also, don't forget to share it with others.